آموزش Autodesk Inventor
Autodesk Inventor یک نرمافزار طراحی مدلسازی سهبعدی است که محصول شرکت Autodesk و از برنامه های قوی در زمینه طراحی و مدلسازی می باشد. از Autodesk Inventor برای طراحی مکانیکی سهبعدی، ارتباطات طراحی، ایجاد تجهیز و شبیهسازی محصول استفاده میشود.این برنامه تمامی نیازهای طراحی ، نقشه کشی و مدل سازی و شبیه سازی را یکجا در کنار هم آورده است.
در ابتدای عرضه استقبال خوبی از Inventor نشد ولی از سال 2006 این نرمافزار همراه با دیگر محصول معروف کمپانی Autodesk یعنی اتوکد و مکانیکال دسکتاپ به بازار عرضه شد و از آن تاریخ به بعد اینونتور، کمکم جای خود را در میان کاربران این رشته باز کرد و باعث شد که در سال ۲۰۰۶-۲۰۰۷ پرفروشترین نرمافزار مدلینگ در جهان نام بگیرد و از نرمافزارهای معروف دیگر در این زمینه پیشی گیرد.
این نرم افزار با CAD سازگاری کامل دارد و به همین دلیل برای شرکتهایی که نقشههای قدیمی خود را با اتوکد کار کرده بوند عامل سازگاری کامل نرمافزارهای مدلینگ جدید بسیار مهم بود.همچنین پشتیبانی این نرمافزار از نقشههای مدل شده توسط مکانیکال دسکتاپ یکی دیگر از عوامل موفقیت آن است.
نرمافزار Inventor به صورت مستقیم با سالیدورکس، مکانیکال دسکتاپ و سالید اج رقابت میکند.
معرفی قابلیت ها و بخش های مختلف Autodesk Inventor:
Part Modeling: این محیط برای مدلینگ قطعات که اولین گام در کار مکانیک بهشمار میرود میباشد.
Assembly: در این محیط کاربر میتواند براحتی قطعات مدل شده را با دستورهای کاربردی خاص این نرمافزار اسمبل کند.
Drawing: در این قسمت میتوان از قطعات مدل شده نماگیری کرد. سادگی و در عین حال توانایی بالای این محیط باعث شده تا هر نمای دلخواه و برشهای گوناگون از قطعات براحتی قابل تهیه باشد.
Sheet metal: این محیط جهت طراحی ورقکاری و گرفتن خروجی صفحه گسترده و محاسبات مربوط به آن میباشد.
Weldment: این نرمافزار بسیار قوی و کاربردی میباشد. علاوه بر جوشهای عادی و استاندارد؛ دستور Groove برای ایجاد جوشهایی بکار میرود که بین بخشهای خالی دو یا چند قطعه قرار میگیرد و در واقع فضای خالی بین آنها را پر میکند.
Presentation: این محیط جهت متحرکسازی نماهای انفجاری و قطعات اسمبل شده میباشد که در قطعات پیچیده میتواند دید بسیار خوبی از قطعه به سازندگان آن بدهد.
Piping: برای مسیر لوله کشی شده توسط ابزاری، ابتدا مسیر لوله کشی را ترسیم نموده و پس از آن کافیست نوع استاندارد لوله کشی را از بین گزینههای موجود انتخاب کنید و سپس با اجرای یک فرمان کل مسیر برای شما مدل میشود.
Frame Generation: در این قسمت نیز شما کافیست سازه را به صورت شماتیک با استفاده از Sketch 3D کشیده و سپس در مسیرهای کشیده شده انواع فریمهای استاندارد نظیر نبشی،ناودانی،تیر آهن،پروفیلهای گوناگون و.. را از کتابخانه استاندارد نرمافزار انتخاب نمایید تا به صورت خودکار در مسیرهای کشیده شده قرار گیرند و سپس با استفاده از دستورهای مخصوص این محیط محل تقاطع فریمها را برش بزنید،فاصله بگذارید،سوراخکاری کنید و در نهایت جوش بزنید یا ببندید.
Design accelerator: ابزاری کارامد جهت ساده کردن طراحی قطعات پیچیدهای مانند انواع شفتها،چرخدندههای ساده و حلزونی، بادامکها،بلبرینگها،فنرها،انواع پینها و پیچ ها،انواع تسمهها و.. را ایجاد نمایید.
Inventor Studio: به شما کمک میکند تا از قطعات مدل شده یک فیلم بسازید.
Dynamic Simulation: تحلیل نیرو و رفتار قطعات یک مجموعه در حالت غیر ثابت میباشد.