نرم افزار شبیه ساز مانور پست
شبیه سازهای صنعتی که می توانند به صورت سخت افزاری و نرم افزاری و ترکیبی باشند بستری برای آموزش پرسنل فراهم می کنند که فراگیر می تواند به دفعات عملیاتی را که در حالت واقعی پرهزینه ،مخاطره آمیز و مستلزم توقف ماشین آلات می باشد را در طی کار با شبیه ساز ،تجربه نماید. در شبیه سازی استاد می تواند تمامی حالت هایی را که در شرایط واقعی رخ می دهد یا حتی به شکل نادر احتمال وقوع آنها وجود دارد را در قالب سناریوی از قبل تعریف شده برای فراگیر ایجاد کند
با توجه به حساسیت پایداری شبکه برق و برق رسانی به مشترکین صنعتی و شرکت توزیع از طریق پست های انتقال و فوق توزیع و با توجه به گرانقیمت بودن تجهیزات پستهای برق، ضروری است که اپراتورها آموزش های تئوری و عملی کافی در رابطه با بهره برداری از پست ها و خطوط انتقال و فوق توزیع را طی نمایند. تجزیه و تحلیل حوادث انجام شده در شرکت های برق منطقه ای بیانگر این واقعیت است که بخشی از حوادث شبکه ناشی از خطای نیروی انسانی و به خصوص اشتباهات اپراتوری بوده است که دلایل زیادی می تواند ریشه این اشتباهات باشد ولی به طور حتم تجربه کم اپراتورهای جدید،تعداد مانورهای کم،وقوع حوادث جدید،جزء عواملی محسوب می شوند که می توان با آموزش مناسب و شبیه سازی شرایط مانور در حالت عادی و حوادث ،اپراتور را از قبل جهت رویارویی با شرایط واقعی آماده نمود.
در نسخه نرم افزاری سیمولاتور پست ،اپراتور می تواند مانورهای پستهای انتقال و فوق توزیع با آرایش های مختلف را با کمک نرم افزار نصب شده در پست یا در محل موسسه آموزشی ،انجام دهد. همچنین اپراتور عملکرد تمامی آلارم ها و تریپ های رایج در پست را می تواند شخصا تجربه نماید. فراگیر در ضمن انجام مانور می تواند اینترلاک های بین تجهیزات را به طور عملی مشاهده نمایدو هرگونه اشباه مانور ،توسط سیستم به اپراتور تذکر داده می شود .
مزایای نمونه نرم افزاری سیمولاتور در مقایسه با نمونه سخت افزاری:
۱-در نمونه سخت افزاری به ازای هر پست باید یک تابلو تهیه می شد که هم فضای زیادی را اشغال می کرد و هم مستلزم هزینه زیادی بود. در حالیکه در نمونه نرم افزاری تمامی آرایش های رایج را می توان بر روی یک کامپیوتر داشت.
۲- در نمونه سخت افزاری شبکه شدن پست ها محدود بود ولی در نمونه نرم افزاری تعداد بیشتری از پست ها را می توان شبکه نمود.
۳- در نمونه سخت افزاری سناریوی حوادث وجود نداشت . در نمونه نرم افزاری سناریو های متعددی برای پست منفرد و پست در حالت شبکه تعریف شده است.
۴- در نمونه سخت افزاری ارزیابی دقیقی از عملکرد اپراتور وجود نداشت در صورتیکه در نمونه نرم افزاری به عملکرد اپراتور نمره داده می شود و کلیه عملیات اپراتور و سیستم لاگ می شود.
۵- خرابی تجهیزات سخت افزاری بیشتر از نمونه نرم افزاری است.
۶-در نسخه نرم افزاری مسائل ایمنی ،مانور تغذیه داخلی،صدور مجوز ها و هماهنگی ها به صورت ویزه مورد توجه قرار گرفته است و عملکرد آنها شبیه سازی شده است.
امکانات و قابلیت های نرم افزار:
۱-شبیه سازی آرایش پست های فوق توزیع و انتقال و ده ها شبکه انتقال رایج
۲-شبیه سازی کلیه اینترلاک ها
۳-شبیه سازی آلارم ها و تریپ ها
۴-امتیاز دهی خودکار به عملیات مانور اپراتور
۵-امکان تعریف سناریو های مختلف حادثه توسط کاربر و مدرس
۶-ثبت کلیه عملیات اجرا شده توسط اپراتور و سیستم
۷-شبیه سازی مانور تغذیه داخلی
۸-امکان باس کالرینگ
۹-قابلیت تکمیل فرم های بهر هبرداری توسط اپراتور(اجازه کار و …..)
۱۰-دارای راهنمای کاربری نرم افزار
۱۱-شبیه سازی کارت های مختلف ایمنی
۱۲-دارای لیست کاملی از مجوز ها و هماهنگی های بهره برداری
۱۳-کاربر پسند بودن نرم افزار
۱۴- قابلیت ها و امکانات کاربری متنوع
۱۵-مطالب آموزشی متنوع در قالب عکس و فیلم و متن